Veiligheid
Veiligheid is belangrijk. Daarom zorgen we als gemeente voor een veilige leefomgeving voor onze inwoners. De gemeente Westerveld is een veilige gemeente en dit willen we graag zo houden.
-
Rampen en crisis
Het is belangrijk dat u weet wat u wel en niet moet doen in het geval van een ramp of crisis.
-
Hulpdiensten
De gemeente en hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulance werken altijd samen om onveilige situaties te voorkomen of te herstellen.
-
Toezicht en handhaving
In Nederland zijn veel regels, waaraan u zich moet houden. Van een aantal van deze regels controleert de gemeente, of u zich daar wel aan houdt.
-
Vuurwerk afsteken
Wanneer u vuurwerk wilt afsteken moet u zich aan een aantal regels houden voor de veiligheid en het voorkomen van onnodige overlast.
-
Woonoverlast en buurtbemiddeling
Ergernis over geluid, huisdieren of een verkeerd geparkeerde auto? Heeft u een conflict met buren of buurtgenoten en komt u er (samen) niet (meer) uit? U kunt gratis gebruik maken van Buurtbemiddeling Westerveld.
-
WhatsApp buurtpreventie
Voor een veilige en leefbare buurt is het belangrijk dat buurtbewoners informatie met elkaar delen. Een WhatsApp buurtpreventie kan daarbij helpen.
-
Demonstratie of betoging
Wilt u een openbare betoging organiseren? Dan moet u dit melden bij de gemeente.
-
Carbidschieten
Wanneer u carbid wilt afsteken, dan moet u zich aan een aantal regels houden. Dit is in verband met veiligheid en het voorkomen van onnodige overlast.
-
Veiligheidsplan
Als gemeente dragen we zorg voor een veilige leefomgeving. Veiligheid is één van de belangrijkste levensbehoeften van onze inwoners; het raakt ons immers allemaal. Bekijk het integraal Veiligheidsplan
-
Digitale veiligheid
Elk jaar worden miljoenen mensen in Nederland slachtoffer van online criminaliteit. Ook 1 op de 5 bedrijven wordt hiervan slachtoffer. Hier leest u wat u als inwoner of ondernemer kunt doen om digitale criminaliteit te herkennen of te voorkomen. U leest ook wat u kunt doen als u toch slachtoffer bent geworden.