Vind jij het belangrijk dat...

Iedereen gelijkwaardig behandeld wordt? Iedereen gelijke kansen krijgt? Iedereen zich veilig voelt om zichzelf te kunnen zijn? En wil jij je daarvoor inzetten? Dan zijn we op zoek naar jou!

GEZOCHT: Enthousiastelingen die zich actief willen inzetten voor de acceptatie, emancipatie en veiligheid van de regenbooggemeenschap in Westerveld.

Als regenbooggemeente zet de gemeente Westerveld zich actief in voor een gelijke behandeling van LHBTIQA+ personen. Of het nu gaat om maatschappelijke ondersteuning, veiligheid of leefbaarheid, we willen dat alle inwoners zichzelf kunnen zijn. 

Om hier als gemeente vorm aan te geven, zijn we op zoek naar mensen die zich hiervoor willen inzetten samen met de gemeente. We willen graag horen vanuit onze inwoners waar behoefte aan is. Iedereen is welkom om input te geven, het maakt niet uit welke seksuele voorkeur je hebt, wat je genderidentiteit is, of je jong of oud bent, gelovig of niet gelovig, of je in een zorginstelling woont of nog bij je ouders thuis, zolang je maar frisse energie hebt en iets wil bijdragen aan de samenleving met een focus op dit thema. 

Met deze werkgroep komen we minimaal viermaal per jaar samen om te brainstormen over hoe we de acceptatie van de regenbooggemeenschap kunnen vergroten. Ook kan jij hiermee de mogelijkheid krijgen om jaarlijks activiteiten te organiseren tijdens de regenboogweek (11 t/m 20 oktober) of de week van respect (11 t/m 17 november). 

Wil jij hier graag aan mee helpen? Of heb je nog vragen? Mail dan naar: m.vanhouts@gemeentewesterveld.nl 

Oproep werkgroep LHBTIQA+

Foto: Oproep werkgroep LHBTIQA+